Generieke Webservices Generieke Webservices
Compano BV

Generieke Webservices

Wat is een webservice?

Heel simpel gezegd: Een webservice is een functie in een software applicatie, die via het internet door een andere applicatie kan worden aangeroepen.

Software applicaties kunnen dus via webservices met elkaar communiceren.

Wat zijn generieke webservice?

Alle informatie in het systeem kan met behulp van webservices gelezen en geschreven worden.
Bijvoorbeeld documenten, offertes, urenregistraties, artikelinformatie etc.
De generieke webservices zijn allemaal op basis van standaard functionaliteit opgezet.
Ze zijn niet gemaakt op basis van specifieke vragen, maar aangemaakt op basis van de techniek en structuur van de beschikbare data.

De generieke webservices omvatten zowel lees- als schrijffuncties.
De generieke webservices zijn volgens de algemene richtlijnen gedocumenteerd.
De generieke webservices worden per module aangeboden in een .asmx bestand.